Solar Akü Nedir? Özellikleri Nelerdir?

23-10-2021 12:41
Solar Akü Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Solar Akü Nedir?

Solar akü, elektrik sistemleri içerisinde en çok tercih edilen bir sistemdir. Çünkü elektrik kullanımında kullanılan kabloları düşündüğümüzde çok maliyet gerektiren ve oldukça verimi düşük sonuçlarla karşılaşıldığı herkesçe malumdur. Bu açıdan bu tarz problemleri bertaraf etmek ve daha yüksek verim elde etmek adına bu tür aküler tercih edilmektedir. Öyle ki bu aküler sayesinde elektrik enerjisini depolayabilir ve dilediğiniz yerde bu enerjiyi kullanabilirsiniz. Bu ihtiyaç günümüzde her geçen gün artmakta ve kablolu sistemler önemini yavaş yavaş kaybetmeye başlamaktadırlar. 

Solar Akü Özellikleri Nelerdir?

Solar Akü enerjiyi doğrudan depolayabileceğiniz ve doğru ve yerinde enerji elde edebileceğiniz bir sistemdir. Bu sistem gelen enerjiyi doğrudan farklı mekanizmalara ihtiyaç duymadan depolama bölümüne aktarır ve bu sayede rahat bir enerji kullanımı sunar. Bu durumda son derece önemlidir öyle değil mi? Rahat ve güvenilir bir enerji herkesin hayal ettiği, ancak ulaşma noktasında ne yapacağını bilemediği bir olgudur.

Solar aküler çeşitli boyutlarda mevcuttur ve daha küçük veya daha büyük olabilir. Genel olarak boyut ve ağırlık, solar akünün kapasitesine bağlı olarak değişmektedir. Spesifik olarak, solar akülerin boyutları 4 kg'dan 100 kg'a kadar değişir. Büyük bir depolama kapasitesine sahip bir aküye ihtiyacınız varsa, ihtiyacınız olduğu kadar çok aküyü barındıracak yeterli alana sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Aynı zamanda solar akünün elektrik kapasitesi de değişkendir. Bireysel ihtiyaçlar için tasarlanmış çoklu solar aküler mevcuttur. Genellikle 2V solar akü en fazla depolama kapasitesini sağlar ancak sisteminiz 48V ise daha fazla verim alabilirsiniz. Ayrıca, bu aküler sistem voltajına ve depolama kapasitesine bağlı olarak seri, paralel veya her ikisinin kombinasyonu ile bağlanabilir. Büyük kapasiteli solar aküler maliyetli olabilir ancak düzenli bakım ile 5-10 yıl dayanabilirler.

Solar Akü ile pek çok avantaja sahip olabilecek ve ortaya çıkan sonuçlara siz dahi şaşıracaksınız. Regülatör dediğimiz sistem sayesinde direkt olarak enerjiyi %100 verimlilikle depolama kapasitesine sahip olarak tasarlanan bu harika sistemi denemek isteyeceksiniz. Günümüzde artan ihtiyaç insanları yormayan ve oldukça kullanışlı sistemlere yöneltmektedir. Böylelikle sizi daha iyi sonuçlara götürecek bir sistemi denemiş ve test etmiş olacaksınız. 

Sonuç olarak Solar Akü size gerekli olan enerjiyi masrafsız ve uğraş vermeden sağlayabilecek muhteşem bir sistemdir. Eğer kaliteye ve güvene önem verenlerdenseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Teknoloji bize inanılmaz olanaklar sağlamaktadır.

Hangi Solar Akü Çeşidi Kullanılmalı?

Güneş enerjisi sistemi için solar akü seçerken akılda tutulması gereken birkaç nokta vardır. Yani sisteme herhangi bir akü ekleyemezsiniz. Bu eylemler sistemin verimliliğini azaltır. Böylece gerekli gücü sağlamaz ve hatta sistem arızalanabilir. Akü seçerken göz önünde bulundurulması gerekenler genellikle şunlardır:

  • Kullanım ömrü: Jel akülerin ömrü yaklaşık 8-10 yıl, kurşun-asit akülerin maksimum ömrü ise 2-3 yıldır.
  • Güvenlik: Kurşun asitli aküler gaz yayar ve iyi havalandırılan bir odaya kurulmalıdır. Jel akülerde ise bu gerekli değildir.
  • Deşarj derinliği: Jel akü, depolanan enerjinin %100'üne kadar deşarj olur. Kurşun asitli aküler ise yalnızca %50'ye kadar deşarj olabilir.
  • Sistem verimliliği: Jel akü sistem verimliliği %90'ı geçebilir, kurşun asitli akü ise %70 civarında olabilir.

Solar Akü Avantajları

Solar akü avantajları aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

  • Uzun bir kullanım ömrüne sahiptir.
  • Yüksek enerji yoğunlukları vardır.
  • Kendi kendine bitebilme oranları düşüktür.
  • İdeal şarjı kabul eder.
  • Isıya karşı dayanıklıdır.
  • Yüksek bir işletme güvenliğine sahiptir.
  • Aşınmaya karşı dayanıklılık gösterir.

Solar Akü Bakımı

Bir solar akünün ömrünü önemli ölçüde etkileyebileceği için solar akü bakımı önemlidir. Bu, akünün denkleme bağlı olarak performansı düşüren bir voltaj düşüşüne neden olacak kadar sıcaklığı ve nemi izlemesi gerektiği anlamına gelir. Dikkate alınması gereken bir diğer önemli nokta, bir sonraki şarjdan önce akünün deşarj derinliğidir. Solar aküyü mümkün olduğunca dolu tutarsanız, daha da uzun süre dayanırlar. Kurşun asitli aküler en iyi şekilde tam şarj olduklarında çalışır. İyice boşaltmazsanız uzun süre dayanır. Bununla birlikte, daha kısa bir ömür riski vardır ve deşarjlara maksimum düzeyde dayanabilir. Akü şarj hızı bir voltmetre ile belirlenebilir.


 


 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.